seo
0(212) 909 3514
Bizi 7/24 Arayarak Bilgi Alabilirsiniz
  • Hizmetlerimiz
    • Seo Teknikleri
      Seo ve Sosyal Medya Hizmetlerimiz
    • Seo Çalışması
    • Yerel SEO Çalışması
    • Youtube Seo Çalışması
  • Seo Fiyatları
    • SEO Fiyatlarımız
      Özgün ve Kalıcı Seo Çalışmaları
    • Seo Fiyatları
    • Yerel SEO Fiyatları
    • Youtube Seo Fiyatları
    • Çok Dilli Seo
      • İngilizce SEO
      • Almanca SEO
      • Arapça SEO
      • Rusça SEO
      • Fransızca SEO
      • İtalyanca SEO
      • Tüm Diller
  • Blog
  • İletişim

Site içi Seo 2019

  • Anasayfa
  • Seo Bilgi Bankası
  • Site içi Seo 2019
Seo
Yazar Ekrem
9 Ocak, 2019 Seo Bilgi Bankası 0

Uzun bir aradan sonra bu gün sizlere çok yararlı olacağından emin olduğum bir makale ile geri döndüm. Konumuz Seo ve site içi seo için en temel gereksinimlerin en ince ayrıntıları ile ilgileneceğiz. Bu konuyu 3 ana başlık halinde ele almak istiyorum dolayısı ile bu şekilde daha hızlı ilerleyebiliriz ve sizde 2019 site içi seo tekniklerini ve temellerini hızlıca kendi web sitenize uygulayabilirsiniz. 


  1. Sitemizin Kod Düzenlemesi
  2. İçerik Kalitesi
  3. Google Bot


1 - SİTE KOD DÜZENLEMESİ

Bu konuya daha önceki makalelerimde defalarca değindim biliyorum ama takdir edersiniz ki temeli olmayan bir gökdelen olmayacağı gibi kodlarında hata olan bir web sitesi için de sağlıklı bir seo çalışması yapmak zor olacaktır. Bu konu başlığından dolayı sizi korkutmasın size buradan Kod yazmayı öğrenmenizi söylemeyeceğim, seo çalışması yapılacak olan sitede aranan belli başlı şeyler vardır bunları aşağıda maddeler halinde yazıyorum . 

  • Web Sitenizin Mobil Desteğinin Olması
  • Sitenizin Açılış Hızının Yüksek
  • Site içeriğinin %25 Görsel + %75 Metin Olması
  • Görsellerin Alt ve Title Taglarının içeriklere uyumlu olması
  • Siteniz de SSL Güvenlik Sertifikası yüklü olması
  • Ana başlığın " H1 " tagı ile ve alt başlıkların yine h2-h3 ile yapılmış olması
  • Site ana sayfasından ulaşılabilecek bir blog sayfanızın olması

Bir web sitesine site içi seo yani on-page seo çalışması yapılacak ise bu maddelerin tamamının olması gerekir . Bu listede yazdıklarımın hepsi olmazsa olmazlardır , bunların haricinde olanlar siteye , sektöre ve duruma göre insiyatif kullanılarak yapıldığından şuanda burada bu konuya girmiyorum.


Mobil Destekli Web Sitesi

Bu işe sadece google böyle istiyor diye bakmak yanlış olur sonuçta web sitenizi ziyaret eden ve kullanıcılar sitenizde ilgilerini çeken ürün yada içerik için geliyorlar ve geldiklerinde rahat olmaları sitenizi kullanırken zorluk yaşamamaları gerekir. Siteyi ziyaret eden kullanıcı eğer mobil bir cihaz ile gelmişse ve sitenizin mobil desteği yok ise %98 ihtimal ile ilk 10 saniye içinde sitenizi terk edecektir . Mobil desteği olmayan siteler tarihe gömülmüş takipçisi olmayan ciddiyetsiz sitelerdir ve başka bir bakış açısı ile bu siteyi kuran kişiler zerre kadar web sitesinden anlamadığı gibi bu dünyaya yabancı kişilerdir . Bu siteye giren kullanıcılar ise doğal olarak daha kendine faydası olmayan biri bana ne verebilir ki diyebilir , çoğu zaman bunu bile demeden bir sonraki siteye geçecektir. 

Buraya kadarki yazdıklarım en iyi durumda düşeceğiniz durumdur , mobil desteği olmayan web sitelerinin google sıralamalarında yer bulması büyük bir mucizedir . Google artık bu sitelerin sıralama sonuçlarında en sonda olmasından bile rahatsız dolayısı ile eğer halen web sitenizin mobil desteği yoksa biran önce yeni bir web sitesi yaptırmayı düşünün derim.

Site Açılış Hızı 

Web sitenizin açılış hızını çeşitli siteler üzerinden test ederek farklı bölgelerde hangi hızlardan açıldığını kontrol edebilirsiniz. Bu konuda sitenizin teması , kod düzeni ve Hosting firmanızın kalitesi ile ilgilidir ama ufak dokunuşlar ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Eğer çok aşırı bir hız kaybı yoksa bu sorun sizin çok fazla etkilemeyecektir . Rakiplerinizin hızlarını kontrol ederek kendi web sitenizi optimize edebilirsiniz bu şekilde hız sorununu bulunduğunuz sektörde en üst seviyelere taşımış olursunuz .

Görsel ve İçerik Dengesi ve Kod Düzenlemesi

Bu konu sitenizin yapısına göre değişebilir yani demek istediğim bir sözlük sitesi kurmuşsanız siteniz büyük ihtimal ile %98 oranında yazılardan oluşacaktır böyle bir durumda diğer rakiplerinizin siteleri de aynı olacağından bu madde sizi bağlamayabilir . Farklı bir örnek vermek gerekirse resim galerisi yani sadece resimlerden oluşan bir web sitesinde ise büyük ihtimalle %80 oranında resimden oluşan bir web siteniz olacaktır ve yine bu madde sizi bağlamayacaktır .  Görsel ve içerik dengesi , belli bir standarttı olmayan , rakip sitelerin farklı yayın politikaları olan siteler için geçerlidir . Eğer bir e-ticaret siteniz varsa yada bir blog sayfanız varsa bu tür siteler her türlü içeriğe aç sitelerdir zaman zaman görsel ve içeriğin yanı sıra video eklemekte faydalı olacaktır. 

Bildiğiniz gibi Google artık görselleri tarıyor ve görseller içinde ne tür objeler olduğunu , o görselin ney ile ilgili olduğunu %80-90 oranında çözümleyebiliyor fakat biz bu görsellerden maksimum düzeyde geri dönüş bekliyorsak ve hızlı şekilde işleme alınmasını istiyorsa Title ve alt taglarını yazdığımız metindeki temel anahtar kelimeler ile güçlendirmemiz gerekiyor . Unutmayın alt ve title tagları olmayan görseller google görsel aramalarında en sonda çıkacaktır .

Site Arka Plan Kodları ( Başlık Kodları H1 )

Blog sayfanız için içerik ürettiniz ,gerekli görselleri ve hatta video içerikler ürettiniz geriye kalan tek şey tüm bu içerikleri düzgün bir şekilde web sitenize eklemek olacak. Peki tüm bunları yapmanıza rağmen google sitenizi taradığında aramalarda siteniz düzgün listelenmiyor  ,geç listeleniyor , istediğiniz arama kelimelerinde üst sıralara çıkamıyor musunuz ? Eğer cevabınız evet ise , Google girdiğiniz içerikleri tararken bir sorun oluşuyor demektir . 

Google botları sitenizi tararken içeriklerin google tarafından anlaşılabilecek şekilde olması gerekir. Gramer yapısı bozuk noktası virgülü yerinde olmayan bir yazı her ne kadar o dilin sahibi tarafından anlaşılabilse de okuyana eziyet olacaktır. Google sistemide aynen böyle çalışıyor ve eğer bir yazı yazıyorsanız yazının içindeki en önemli ve ilk başlığı h1 tagı ile yapmanız gerekir sonraki başlıklarıda önem sırasına göre h2-h3 şeklinde düzenleyebilirsiniz . 

Seo Çalışması İçin Blog Sayfası Şart

içerisi boş , rafları bile olmayan bir markette ürün aramak ne kadar mantıklı geliyor ? yada yıllardır aynı filmleri tezgahında satan bir dükkana girip yeni film var mı diye ne kadar zamanda bir uğrarsınız ? Yıllardır aynı haberi yapan bir gazete ayakta durabilir mi ? işte olayın temeli burada. Siz internet sitenizde ne yapıyor olursanız olun küçük basit bir blog sayfasına ihtiyacınız var . Blog sayfası demek bir web sitesinin bel kemiğidir . Yaptığı iş ile ilgili pazarlaması olmayan , anlatacak tek kelimesi olmayan bilgisiz birisi o işi yapamaz . Siz bir ürün almak istediğinizde iş yerine girip o ürün ile ilgili bilginiz dahilinde sorular sorarsınız ve iş yeri sahibi sorduğunuz sorulara cevap verdiği gibi o ürünü size satmak için daha fazla bilgi verir ve sizi ürün ile ilgili aydınlatır. 

Siz bir haber sitesi sahibi de olabilirsiniz ama unutmayın aynı haberi binlerce site aynı kaynaktan satın alarak yayınlıyor ve google bu haberler arasındaki bağantıyı %98 oranında buluyor siz ne kadar özgün makaleler ile haber yayınlasanız da google bunun farkında ve yayınladığınız haberden artı bir puan alamıyorsunuz . Peki böyle bir durumda ne yapmak gerek ? sorunun cevabı yine Blog yani köşe yazıları yazan uzman bir ekibinizin olması gerekiyor yada makale yazarları ile anlaşarak sitenizin blog sayfasını güçlendirmeniz gerekiyor bu işin tek çözümü bu . Sözün özü eğer statik bir web siteniz varsa ve blog sayfası olmadan seo çalışması yapmaya çalışıyorsanız zamanınızı boşa harcamayın .


2 - İÇERİK KALİTESİ 


Birinci maddemiz deki her şeyi yaptınız , Görsel ve içerik dengesi , Kod düzenlemesi , Blog sayfası v.s. Peki site içi seo çalışması bitti mi ? Aslında bitti ama yinede iki maddemiz daha var .  Sitenizdeki kullandığınız görseller , Videolar ve Makaleler özgün mü ? Örnek veriyorum arka plan kodları mükemmel , Açılış Hızı rekor kıran ve od alt yapısı mükemmel bir siteniz  var fakat içerikleri diğer sitelerden kopyalıyorsunuz , resimleri google 'da aratıp bulduğunuz resimleri kullanıyorsunuz ve video içerikler yine aynı ! , Biraz daha yumuşatalım , içerikleri kopyalıyorsunuz ama içinden kelimeleri değiştiriyorsunuz , Resimleri google dan aratarak buluyorsunuz ama işte kesip biçiyorsunuz ufak işlemler uyguluyorsunuz videolar ile ilgili zaten bir şey söylemiyorum . Bu gibi çalışmalar ile seo çalışmalarınız boşa gidecektir. 

Web sitenizden azami miktarda özgün içerik kullanmalısınız. Azami miktarda özgün içerik derken demek istediğim görseller ve videolar konusunda her zaman özgün davranamayabilir siniz ama makaleleri özgün yapmak sizin elinizde görsel ve içerik dengesine göre bu a sayfanızın %75'inin özgün olacağı anlamına gelir ki bu işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Zor kelimeler ve rekabet oranı yüksek olan sektörlerde bu özgünlük oranını %100'e tamamlamanız şarttır bunu unutmayın . 


3 - Google Bot 

Yavaştan sona geldik birinci ve ikinci maddeleri tamamladık her şey çok güzel gidiyor, Geriye kalan tek şey beklemek ve  tüm yaptıklarımız biran önce google botları tarafından incelenerek arama sonuçlarında çıkmasını beklemek kalıyor . Peki bu süreci hızlandırmanın bir yöntemi yok mu ? Var tabii ki . Aşaığıda maddeler halinde yapmanız gerekenleri listeliyorum . Bir makale yazdığınızda , E-Ticaret sitenize bir ürün eklediğinizde sitenizdeki değişiklik yaptınız sayfanın Google tarafından biran önce incelenip sıralamaya girmesini istiyorsanız ortalama 3-5 saniye içinde bunu gerçekleştirebilirsiniz . Eğer sitenize makalenizi eklediyseniz aşağıdaki maddeleri sırası ile uygulayın .


  • Google Web Master Tools üzerinden ( Tarama / Google Gibi Getir ) bölümüne girin , sitenize eklediğiniz sayfayı bu bölümde ilgile yere girerek aşağıdaki Getir tuşuna basın , 1-2 saniye sonra " Dizine Eklenmesini iste " Butonu karşınıza çıkacak o tuşa basın ve gelen ekrandaki " Yalnızca bu URL'yi tara " seçeneğini tıkladıktan sonra " Git " tuşuna basın . 
  • Sayfanızın linkini facebook , twitter ve google+ da başlık ve hash tag ekleyerek paylaşın.
  • Massping.org yada buna benzer Ping sitelerinden eklediğiniz sayfanın arama motoru botları tarafından tekrar index alması için ping atın.

işte bu kadar , eğer hızlıca yaparsanız tüm bu işlemler maksimum 10 saniye kadar sürüyor ve 3. maddeden sonra google arama sonuçlarında yeni eklediğiniz ürün yada makaleniz düzgün şekilde listelenmeye başlıyor . Makalemizin sonuna geldik tüm takipçilerimize teşekkür ediyorum ve bir sonraki makalemizde görüşmek üzere .. 

on-page seosite içi seoonpage seoonpageon-pageseoorganik seoweb sitesigoogle web master toolsgoogle gibi getirseo makaleiçerik kalitesiözgün içeriközgün makaleözgün resimözgün görselözgün videosite kodlamasımobil web sitesimobil destekli temaresponsive temaresponsive web sitesiGoogle Bot
Share:
Sizin Fikirleriniz

Fikrin Nedir ?

Mail adresiniz yayınlanmayacak

Gönder
Blog Kategorileri
  • Seo Bilgi Bankası
  • Sosyal Medya
Son Yazılar
Mayıs 25, 2022
Etsy SEO Çalışması Nasıl Olmalı?
Mayıs 15, 2022
Mecidiyeköy Firmaları İçin SEO Çalışması
Nisan 26, 2022
WordPress Nedir?
Nisan 14, 2022
Bodrum İçin SEO Çalışması
Nisan 6, 2022
En İyi İstanbul SEO Firması
Mart 26, 2022
Bodrum İçin SEO Çalışması
Mart 25, 2022
Elektronik Ticaret (E-Ticaret)
Mart 20, 2022
Bahis Siteleri İçin SEO Çalışması
Şubat 27, 2022
Rusça İçin SEO Çalışması
Şubat 23, 2022
Taksim Firmaları İçin SEO Çalışması
Şubat 17, 2022
2022 SEO Teknikleri
Şubat 8, 2022
SEO Uyumlu Web Tasarımı Nasıl Olmalı?
Şubat 5, 2022
İstanbul SEO Uzmanı
Şubat 2, 2022
Etsy Nedir?
Şubat 1, 2022
Antalya İçin SEO Çalışması
Ocak 29, 2022
2022 Backlink Teknikleri
Ocak 27, 2022
Yapayzeka ile SEO Çalışması
Kasım 7, 2021
Web Sitesinde Ziyaretçiyi Uzun Süre Tutmanın Yolları
Kasım 7, 2021
Tıklama Oranı ( TO ) Nedir?
Kasım 7, 2021
Sosyal Medya E- ticaret Pazarlaması Ne Demek
Popüler Etiketler
google gibi getir google web master tools içerik kalitesi onpage on-page onpage seo on-page seo organik seo özgün içerik özgün makale özgün resim seo seo makale site içi seo web sitesi

Tubiseo En iyi Seo Şirketi

Seo en düşük maliyetli ve geri dönüşüm oranı yüksek dijital pazarlama stratejisidir. Seo çalışması ile istediğiniz arama kelimelerini kullanarak Google organik aramalarda üst sıralara çıkabilirsiniz. Tubiseo.Com olarak size bu hizmeti 2005 yılından beri veriyoruz ve her geçen gün daha yeni teknolojileri kullanarak vermeye devam edeceğiz.

Facebook Twitter Youtube

Kullandığımız Teknolojiler

  • C#.NET
  • JAVASCRIPT
  • JAVA
  • KOTLIN
  • SQL
  • BOOTSTRAP
  • HTML
  • JQUERY
  • CSS
  • Hakkımızda
  • İletişim
0 (212) 909 35 14

7 / 24

info@tubiseo.com

online seo destek

istanbul, Türkiye

Kocatepe Mah. Lamartine Kat:6 No: 5 / 610 Taksim - Beyoğlu

Copyright © 2005-2019 Tubiseo, Tasarım Tubisoft Yapılmıştır.
Vize Evrakları Vize Başvıurusu Vize Randevu Online Vize Başvuru
"